Miért az automatizáció az ingatlan értékesítési piac jövője?

Ingatlanértékesítés Dynamics 365-tel

Kihívás

Az ingatlanok kivitelezése és értékesítése komplex feladat, amely számos kihívást rejt magában, az ügyfélkezeléstől az ingatlan kialakításán és átadásán át. Nagy számosságú ingatlan értékesítése esetén a manuálisan végzett pénzügyi és adminisztratív folyamatok időigényesek, sokszor pontatlanok és rugalmatlanok, hiszen egyetlen apró változtatás képes felborítani az addig használt költségszámítási struktúrát. A kivitelezés során a vevő által kért változtatások nyomon követése és az ehhez tartozó feladatok számlázása több ingatlan esetén, nagyon bonyolult és hosszadalmas folyamatokat eredményez, amiben egyetlen figyelmetlenségből adódó hiba komoly fennakadáshoz vezethet.

A megoldás

Az XAPT által kínált Microsoft Dynamics alapú megoldás lehetővé teszi, hogy a rendkívül szerteágazó feladatokat egyetlen automatizált, iparági igényekre szabott platformon tudja nyomon követni.  A rendszer segítségével nyomon követheti az ügyfelek tranzakciótörténetét, kimutatásokat készíthet arra vonatkozóan, hogy például melyik konfiguráció, burkolat típus vagy konyhabútor volt a legnépszerűbb, vagy épp arról, hogy milyen célból történtek az eddigi lakásvásárlások.  Ennek köszönhetően a marketingstratégiáját is az ügyfelek igényeihez alakíthatja.

Az XAPT megoldása

Az XAPT olyan megoldást kínál, amivel a komplex ingatlankezelési folyamatokat és az ügyfél kapcsolatokat egy felhasználóbarát felületen keresztül kezelheti.

Az XAPT az ingatlangazdálkodással foglalkozó vállalatok igényeit alapul véve alakította ki ezt a rendszert, azért, hogy cége gyorsan és hatékonyan láthassa el az ügyfélkezelési és lakáskonfigurációs feladatokat. A Microsoft Dynamics 365 CRM rendszer alapon működő platform segítségével az érdeklődéstől a lakás átadásig nyomon követheti az üzleti folyamatokat.

Felhasználóbarát felület
Gyorsan tanulható, könnyű használhatóság

Az eleve az iparági igényekhez alakított rendszert rendkívül egyszerű használni. A felületeken az iparágban elfogadott és használt kifejezések szerepelnek, ezért nem szükséges a hosszas tanulás a rendszer készség szintű használatához. Néhány kattintással 360 fokos rálátást nyer ügyfeleire és az ingatlankoncepciókra.

Valós idejű és informatív kimutatások

A rendszer könnyen összekapcsolható olyan adatforrásokkal, mint a SharePoint vagy az Outlook. Ezek segítségével szerződéseket tárolhat, illetve kezelheti a bejövő leveleket egy helyen. Az eszköz segítségével átlátható kimutatásokat készíthet, amiket grafikus felületeken is megjeleníthet (a Microsoft Power BI felületén is). Ezeknek a kimutatásoknak köszönhetően, láthatja az értékesítési trendeket és ezek alapján a jövőben úgy tervezheti beszerzési vagy marketing stratégiáját, hogy az a leghatékonyabb legyen.

Bruttó és nettó profit nyomon követése

A kivitelezők számára a rendszer biztosítja az elszámolás kiindulópontját, ugyanis az eredmények alapján adhatók le a rendelések. A platformon keresztül elérhető, hogy miből kell kevesebbet rendelni, az adott termék milyen áron érhető el és így az is könnyen átlátható, hogyan változik az adott terméken elérhető nettó és bruttó profit.


Kiknek szól?

Ez a megoldás azoknak az ingatlan értékesítéssel foglalkozó cégeknek lett kialakítva, akik az ügyfeleket helyezik az üzleti folyamataik középpontjába. A több ezer cégnél működő Microsoft Dynamics 365 CRM rendszert alakítottuk át az iparág speciális igényeihez. Az alkalmazás segítségével hatékonyabbá teheti az ingatlanok teljes életciklusához tartozó feladatok, költségek, bevételek, megrendelések és ajánlatok kezelését.

A rendszer segítségével összehangolhatja a vevők igényeit, a műszaki tanácsadók és az alvállalkozók feladataival. A bonyolult folyamatok utókövetését a rendszer végzi, így naprakész információt kaphat minden vagyonelemről, megrendelésről és ajánlatról. Az ezekből készült kimutatások alapján azonnali rálátást kap a profit alkulására, így egyből reagálhat a piac változásaira.

Testreszabott iparági megoldás – Moduláris felépítés

  • A weboldalra érkező ügyfelekről azonnal összegyűjti az információkat és kimutatást készít a rendszer, így az értékesítő azonnal látja a tényleges üzleti potenciált.
  • Minden adat rögzítve van a rendszerben és megjeleníthető különböző látványos kimutatások segítségével. Ezáltal többek között az is látható, hogy az érdeklődők hány százaléka vásárol saját célra, vagy befektetésként és így a marketing kampányok is ehhez alakíthatók.
  • Az ügyfél státuszára is lehet szűrni, így testre szabható, hogy milyen kapcsolatfelvételi lépés következik. Az ügyfél által mentett ingatlanok és a korábbi ajánlatkérések alapján, a rendszer képes automatikus névre szóló ajánlatokat küldeni hasonló ingatlanokról, a weboldal látogatói számára.
  • Ha az ügyfél elfogadta az ajánlatot, a szerződés kialakítása és kiküldése is automatikusan működik. A rendszer azonnal kiszámítja a foglaló mértékét és elküldi a vásárló számára.
  • A műszaki kivitelező modul segítségével kialakítható a lakások berendezése; az alapanyagok, villamos szerelvények, burkolatok és bútorok kialakítása.
  • A modul összekapcsolja a műszaki tanácsadók tevékenységét vevőkartonokkal és az alvállalkozókkal. Így a teljes folyamat nyomon követhető és változtatás esetén az összesített ajánlat is automatikusan frissül.
  • Valós idejű információt kaphat a költségek, bevételek és a profit alkulásáról.
  • Az eredeti ajánlathoz olyan termékeket is hozzá lehet adni, amik nincsenek benne a rendszerben. Így minden esetben eleget tehet ügyfelei egyedi igényeinek.

Tudjon meg többet

Amennyiben szeretne többet megtudni, örömmel állunk rendelkezésére.

image/svg+xml 24 órán belül feldolgozzuk kérését
 • 40+ országban bevezetett rendszerek
 • 17 év tapasztalat Microsoft Dynamics rendszerek terén
 • 40 000 felhasználó használja rendszereinket világszerte

Megosztás

Ossza meg az oldalt, az alábbi csatornákon keresztül!

Megosztom Elküldöm emailben

Visszajelzések

Ön szerint mi az iparág legfontosabb kihívása?